Pieczarki z serem

Składniki dla 4 osób: 8 dużych pieczarek • 10 dag sera feta • 2 średnie pomidory • kilka gałązek tymianku • grubo mielony pieprz • sól.

Reklama

1 Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser pokrój w kostkę (możesz również użyć gotowej pokrojonej w kostkę fety). Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Fetę, pomidory i grubo mielony pieprz wymieszaj.

2 Farszem napełniaj pieczarki. Każdą zawiń w folię aluminiową, piecz 15 minut na grillu. Podawaj z tymiankiem.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Proste i pyszne strączkowe

    Są świetnym zamiennikiem mięsa, mają mnóstwo białka oraz witamin. Odkryj fasolę, soczewicę i cieciorkę w nowym wydaniu. I wyczaruj z nich smaczne, ciekawe dania. więcej