1. Umyj ziemniaki, cukinie i buraki. Obierz i i pokrój je w grube plastry lub ósemki.
2. Umyj papryczkę chili, usuń nasiona i pokrój w cieniutkie plastry.
3. Przekrój dynię na pół. Usuń pestki, a miąższ pokrój w nieduże kawałki.
4. Pokrój cebule w ćwiartki.
5. Umyj pomidory, pokrój na duże kawałki i usuń nasiona.
6. Nalej na blachę kilka łyżek oliwy i ułóż na niej warzywa. Posyp je solą i pieprzem, skrop octem winnym i polej sokiem z limonki. Potrząśnij kilka razy blachą, aby warzywa zostały równomiernie pokryte oliwą. Dodaj nieobrany ząbek czosnku.
7. Połóż na warzywach pokrojony lub pokruszony ser i polej je miodem. Posyp natką.
8. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i piecz warzywa około godziny, aż będą miękkie i się dobrze zarumienią.