Placuszki ziemniaczane z dipem

Składniki: 80 dag ziemniaków, cebula, jajko, 3 łyżki mąki, 2 ząbki czosnku, pieprz, oliwa, 25 dag twarożku, sól, 2 łyżki majonezu, pół szklanki jogurtu lub śmietany, 3 łyżki posiekanych ziół, 1/4 strąka marynowanej papryki, dymka.

Reklama

Cebulę i ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę i jajko. Przypraw i wymieszaj. Placki usmaż na rumiano z obu stron. Twarożek zmiksuj z jogurtem i majonezem. Połącz z ziołami, dymką i papryką. Na usmażone placki nałóż pastę i posyp posiekaną papryką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 15 dag piersi indyka, olej, pół małej sałaty lodowej, pół puszki kukurydzy, 2-3 młode marchewki, kilka zielonych oliwek, 1/4 szklanki oleju, cytryna, garść kiełków słonecznika, sól, pieprz. więcej