Ratatouille. Jarskie danie z Prowansji

Składniki: 4 papryki czerwone ●bakłażan ●cukinia ●4 pomidory (lub pomidory w puszce) ●2 cebule ●3 ząbki czosnku ●olej ●sól, pieprz ●zioła prowansalskie.

Zdjęcie

Ratatouille /123/RF PICSEL
Ratatouille
/123/RF PICSEL


1. Bakłażana pokrój i posól, by oddał goryczkę. Osusz papierowym ręcznikiem. Obie cebule obierz, pokrój w talarki lub w kostkę i podsmaż na oleju w rondlu. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dołóż do cebuli. Krótko podsmaż. Dodaj bakłażana i duś 3-4 min.

Reklama

2. Następnie dodaj pokrojoną cukinię i duś kolejne 3 min. Dodaj pokrojone w małą kostkę papryki i obrane ze skóry, pokrojone pomidory. Ratatouille posól, dopraw pieprzem i ziołami, duś przykryte ok. 15 min.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 3 jajka, 2 małe sałaty rzymskie, 2-3 pomidory, 1 mała cebula, garść kiełków lucerny (lub innych drobnych), majonez, sól, pieprz. więcej