Rzodkiewka z groszkiem

Składniki: 30 dag mrożonego zielonego groszku, 1 pęczek rzodkiewki, pół pęczka koperku, 7,5 dag sera typu feta, garść kiełków groszku (lub innych), sól, pieprz, olej.

1 Groszek (zamrożony) wsyp do garnka z osolonym wrzątkiem i krótko zblanszuj (ok. 3 min). Odlej na sicie, przepłucz zimną wodą. Pozostaw do ocieknięcia oraz ostudzenia. Przełóż do miski. Rzodkiewki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki i dodaj do groszku.

2 Gałązki koperku umyj i osusz, oderwij piórka z gałązek, posiekaj drobno. Wsyp do miski z groszkiem i rzodkiewką. Ser typu feta osącz z ewentualnej zalewy, pokrusz lub drobno posiekaj.

Reklama

Składniki sałatki wymieszaj z 2-3 łyżkami oleju. Dopraw solą i pieprzem, posyp serem i kiełkami.

czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 2,50 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 15 dag piersi indyka, olej, pół małej sałaty lodowej, pół puszki kukurydzy, 2-3 młode marchewki, kilka zielonych oliwek, 1/4 szklanki oleju, cytryna, garść kiełków słonecznika, sól, pieprz. więcej