Sałata z indykiem

Składniki dla 4 osób: Średnia główka sałaty lodowej, 30 dag filetu z indyka, 1 puszka kiełków sojowych, 1 mała puszka mandarynek, 1 pęczek koperku, 1-2 łyżki mąki pszennej, 1/3 szklanki oleju, sos sałatkowy, sól, pieprz.

1. Liście sałaty oczyścić i rozdrobnić. Filet z indyka pokroić w paski, doprawić do smaku, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Koperek posiekać.

Reklama

2. Składniki wymieszać, dodać odcedzone kiełki, mandarynki i sos sałatkowy Ponownie delikatnie wymieszać i doprawić. Przed podaniem dekoracyjnie przybrać.

CZAS: około 30 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Dobry Tydzień
Więcej na temat:

Zobacz również