Sałatka biedaka

Składniki: 5-6 dużych ziemniaków, 2 duże ogórki kiszone, laska kiełbasy podwawelskiej (albo innej ulubionej), 3 łyżki majonezu, sól, pieprz

Przygotowanie: Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedź, ostudź, pokrój w kostkę.

Reklama

Kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na patelni bez tłuszczu. Ostudź, wsyp do ziemniaków.

Ogórki pokrój w kostkę, dodaj do ziemniaków razem z majonezem. Wymieszaj, przypraw lekko solą i obficie pieprzem. Wstaw na pół godziny do lodówki.

Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję: 1,40 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Chwila dla Ciebie

Zobacz również