Sałatka krabowa

Składniki: opakowanie paluszków krabowych, 2 buraki, 4 jajka, 4 łyżki majonezu, 1/2 cytryny , kilka gałązek kopru, sól, pieprz.

Przygotowanie:

Buraki ugotuj w skórce do miękkości, odcedź i zostaw do ostygnięcia. Zimne buraki obierz i pokrój w drobną kostkę. Jajka ugotuj na twardo, schłodź. Następnie obierz je i pokrój w ósemki. Paluszki krabowe rozmroź i pokrój w kostkę.

Reklama

Takie paluszki już nadają się do spożycia. Jednak jeśli chcesz, aby były chrupiące, podsmaż je na maśle (zostaw kilka paluszków do dekoracji).

Cytrynę sparz i pokrój w plasterki. Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość połącz z majonezem. Podgrzej salaterkę. Wokół brzegów umieść złożone na pół plasterki cytryny.

Nałóż sałatkę, a w jej środek włóż odłożone do dekoracji paluszki krabowe. Sałatkę udekoruj gałązkami kopru.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Na żywo

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej