Sałatka ryżowa z paluszkami krabowymi

Składniki: opakowanie paluszków krabowych, 100 g ryżu, puszka kukurydzy konserwowej, długi zielony ogórek, 1/2 pęczka selera naciowego. Na sos: 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, pęczek koperku, sól, pieprz cytrynowy.

Zdjęcie

Sałatka ryżowa z paluszkami krabowymi /123/RF PICSEL
Sałatka ryżowa z paluszkami krabowymi
/123/RF PICSEL

Przygotowanie: Ugotuj ryż. Odsącz kukurydzę. Paluszki krabowe oraz umytego ogórka pokrój w kostkę. Seler naciowy pokrój w drobne paseczki.

Reklama

Do wystudzonego ryżu dodaj ogórek, paluszki krabowe, seler oraz kukurydzę. Majonez wymieszaj z jogurtem, posiekanym koperkiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj sos do sałatki. Lekko wymieszaj.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag kapusty włoskiej, 2 średnie cebule, 1-2 ząbki czosnku, 1 pomarańcza, 3 łyżki oleju, 1 łyżka cukru, 150 ml bulionu warzywnego, 3 tosty pszenne (ew. 1 bułeczka... więcej