Sałatka w muszelkach

Składniki na 4 porcje: 30 sztuk muszli makaronowych (conchiglioni lub lumaconi rigati), 200 g wędliny, 2 jajka, pół pora, pół papryki pomarańczowej, pół papryki czerwonej, 1 puszka kukurydzy, 6 łyżek majonezu

Reklama

Przygotowanie: Makaronowe muszle ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

Następnie odcedź i odłóż do wystygnięcia. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kosteczkę. Por oczyść i potnij w półksiężyce. Wędlinę oraz papryki pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki przełóż do dużej miski.

Dodaj osączoną kukurydzę z puszki oraz majonez i dokładnie wymieszaj. Sałatką napełnij każdą z muszli. Danie udekoruj świeżą bazylią lub koperkiem. Podawaj na zimno.

Czas przygotowania: 30 minut 360 kcal/1 porcja

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Tele Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 15 dag piersi indyka, olej, pół małej sałaty lodowej, pół puszki kukurydzy, 2-3 młode marchewki, kilka zielonych oliwek, 1/4 szklanki oleju, cytryna, garść kiełków słonecznika, sól, pieprz. więcej