Sałatka z fetą i pomidorami

Składniki dla 4 osób: główka sałaty karbowanej • pół opakowania rukoli • pół opakowania fety • 25 dag pomidorków koktajlowych • 20 dag czarnych oliwek • łyżeczka suszonego oregano • 6 łyżek oliwy • 2 łyżki soku z cytryny • łyżeczka miodu • sól • pieprz

Reklama

1. Sałatę, rukolę i pomidory umyj, osusz. Sałatę porwij na małe kawałki, pomidory przekrój na połówki, oliwki odsącz z zalewy, ser pokrój w kostkę. Przygotowane składniki wsyp do salaterki, dodaj rukolę i wymieszaj sałatkę.

2. Oliwę, sok z cytryny, miód wlej do twista. Dodaj suszone lub świeże oregano, szczyptę soli i oraz pieprzu. Zamknij słoik i potrząsaj nim kilkakrotnie, aż powstanie gęsty sos. Polej sałatkę. Wstaw salaterkę do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły.

Czas: około 40 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Dobry Tydzień

Zobacz również