Sałatka z komosą i pomarańczą

Składniki: szklanka komosy ryżowej, duża czerwona cebula, 2 awokado, 2 pomarańcze,100 g roszponki, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny

Reklama

Przygotowanie: Komosę ugotuj. Roszponkę umyj. Obrane awokado i łodygi selera pokrój na kawałki, cebulę w krążki. Awokado skrop łyżką soku z cytryny. Pomarańcze obierz, podziel na cząstki i wyfiletuj, by pozbyć się błonek. Połącz składniki. Oliwę wymieszaj z łyżką soku z cytryny, dodaj do sałatki.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Proste i pyszne strączkowe

    Są świetnym zamiennikiem mięsa, mają mnóstwo białka oraz witamin. Odkryj fasolę, soczewicę i cieciorkę w nowym wydaniu. I wyczaruj z nich smaczne, ciekawe dania. więcej