Sałatka z komosą i pomarańczą

Składniki: szklanka komosy ryżowej, duża czerwona cebula, 2 awokado, 2 pomarańcze,100 g roszponki, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny

Reklama

Przygotowanie: Komosę ugotuj. Roszponkę umyj. Obrane awokado i łodygi selera pokrój na kawałki, cebulę w krążki. Awokado skrop łyżką soku z cytryny. Pomarańcze obierz, podziel na cząstki i wyfiletuj, by pozbyć się błonek. Połącz składniki. Oliwę wymieszaj z łyżką soku z cytryny, dodaj do sałatki.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 30 dag cukinii, 10 dag chudego wędzonego boczku pokrojonego w cieniutkie plasterki, 1 cebula, 4 łyżki oliwy, 500 ml bulionu, 250 ml białego wytrawnego... więcej