Sałatka z makaronem i szynką
Składniki na 4 porcje: 25 dag ulubionego makaronu, 50 dag brokułów, 20 dag wędzonej szynki, 1 cebula sałatkowa, 1 czerwona papryka, 3 gałązki selera naciowego, sól, pieprz, olej, sok z cytryny.
1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, zahartować zimną wodą, osączyć. Brokuły wrzucić na osolony wrzątek, po 2-3 minutach odcedzić, przelać zimną wodą i odstawić.
2. Paprykę i szynkę pokroić w słupki, łodygi selera w plasterki. Cebulę posiekać. Wszystkie składniki połączyć. Zrobić sos z oleju i soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem, polać sałatkę.
Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie
Zobacz również
-
Składniki: 4 jajka, 1 dojrzałe awokado, sok z cytryny, 1 mała cebula, 2-3 pomidory, 10 dag żółtego sera, 6 łyżek majonezu, sól, pieprz, listki natki lub kolendry do dekoracji. więcej