Sałatka z panierowanymi boczniakami

Składniki na 4-6 porcji: 50 dag boczniaków, 2 łyżki mąki, 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, 1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju, 20 dag żółtych pomidorów, 1 główka sałaty, 1 cebula sałatkowa, sól, pieprz, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, kilka ziaren czerwonego pieprzu, olej.

Grzyby umyć, dokładnie osuszyć. Cebulę posiekać, sałatę oczyścić, umyć i osuszyć. Świeże pomidory pokroić. Pomidory suszone odsączyć z oliwy i pokroić w paski.

Reklama

Grzyby panierować w kolejności: mąka, jajko, bułka i usmażyć na oleju. Pokroić. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem.

Nasza rada

Przed podaniem sałatkę skropić lekko sokiem z cytryny lub przygotować sos z oliwy, musztardy i miodu.

Przygotowanie: ok. 45 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Proste i pyszne strączkowe

    Są świetnym zamiennikiem mięsa, mają mnóstwo białka oraz witamin. Odkryj fasolę, soczewicę i cieciorkę w nowym wydaniu. I wyczaruj z nich smaczne, ciekawe dania. więcej