Sałatka z parpyką i cukinią

Składniki: mała cukinia, czerwona papryka, czerwona cebula, słoik konserwowej fasolki szparagowej, kilka suszonych pomidorów, 100 g sera feta, 100 g podsuszanej cienkiej kiełbasy. Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek, ½ łyżeczki ziół prowansalskich, ¼ łyżeczki granulowanego czosnku, sól, pieprz.

Przygotowanie: Cukinię pokrój w kostkę i gotuj w osolonej wodzie 5-7 minut. Odcedź, ostudź. Fasolkę odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w piórka, paprykę w półkrążki, kiełbasę w grubsze plasterki a pomidory (po odsączeniu) w grubsze paski.

Reklama

Składniki sosu wymieszaj. Na fasolce ułóż wymieszane pozostałe składniki sałatki. Dodaj rozkruszony ser feta. Polej sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag ziemniaków, 5 jajek, 4 łyżki rzeżuchy wodnej, 1 cebula,  2 łyżki mąki, 2 łyżki octu, olej do smażenia,  sól, pieprz więcej