Sałatka z parpyką i cukinią

Składniki: mała cukinia, czerwona papryka, czerwona cebula, słoik konserwowej fasolki szparagowej, kilka suszonych pomidorów, 100 g sera feta, 100 g podsuszanej cienkiej kiełbasy. Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek, ½ łyżeczki ziół prowansalskich, ¼ łyżeczki granulowanego czosnku, sól, pieprz.

Przygotowanie: Cukinię pokrój w kostkę i gotuj w osolonej wodzie 5-7 minut. Odcedź, ostudź. Fasolkę odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w piórka, paprykę w półkrążki, kiełbasę w grubsze plasterki a pomidory (po odsączeniu) w grubsze paski.

Reklama

Składniki sosu wymieszaj. Na fasolce ułóż wymieszane pozostałe składniki sałatki. Dodaj rozkruszony ser feta. Polej sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 4 pory, 8 plasterków szynki, 50 g masła czosnkowego lub ziołowego, 100 g tartego sera mozzarella, sól, pieprz więcej