Sałatka z pomarańczą

Składniki na 6 porcji: 20 dag ryżu basmati • po puszce czerwonej fasoli i kukurydzy • kilka liści sałaty strzępiastej • papryka • 2 pomidory • 2 pomarańcze • 4 plastry ananasa • 2 brzoskwinie z puszki • 2 łyżki rodzynek • 2 łyżki oliwy • łyżka soku z cytryny • sól • pieprz.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

1. Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.

2. Paprykę pokrój w kostkę razem z plastrami ananasa oraz brzoskwiniami. Fasolę i kukurydzę odlej z zalewy. Pomidory zalej wrzątkiem, zdejmij skórkę i potnij na kawałki.

Reklama

3. Jedną pomarańczę podziel na cząstki, a drugą sparz, po czym potnij w cienkie plasterki i ułóż po bokach miseczek razem z liśćmi sałaty.

4. Resztę składników wymieszaj i umieść obok cytrusów. Polej sałatkę oliwą z oliwek połączoną z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 1 dojrzałe awokado, sok z cytryny, 1 mała cebula, 2-3 pomidory, 10 dag żółtego sera, 6 łyżek majonezu, sól, pieprz, listki natki lub kolendry do dekoracji. więcej