Sałatka z sałatą lodową i buraczkami

Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 2 buraczki 2 jajka, cebula sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz 200 ml jogurtu naturalnego świeży koperek

Przygotowanie 60 minut • Porcja 188 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 4 porcje

1 Buraczki ugotuj ze skórką albo owiń je w folię i upiecz do miękkości. Ostudź, obierz. Pokrój w cienkie plastry. Jajka ugotuj na twardo, pokrój w ósemki. Sałatę potnij na mniejsze kawałki. Przełóż składniki do salaterki.

Reklama

2 Cebulę i koperek drobno posiekaj (kilka listków koperku odłóż do dekoracji). Wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej sałatkę. Udekoruj koperkiem.

Zdjęcie

/Arch./Wawa
/Arch./Wawa

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Zobacz również