Sałatka z salcesonem

Składniki: 400 g ziemniaków, 200 g korniszonów, 1/2 czerwonej i żółtej papryki, 2 czerwone cebule, jabłko, 200 g czarnego salcesonu, 150 g szynki, natka pietruszki, majonez, sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie: Ziemniaki ugotuj i pokrój w półplasterki. Korniszony, papryki, jabłko, salceson pokrój w kostkę, szynkę – w paski, cebulę – w półkrążki. Natkę posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki z majonezem. Dopraw solą i pieprzem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej