Sałatka ze szparagami

Składniki: 25 dag cukru , 1/2 pęczka szparagów, rukola, 20 dag truskawek, cebula, 2 łyżki octu balsamicznego , pieprz, 10 dag parmezanu , łyżeczka oliwy.

Szparagi umyj i osusz. Następnie obierz i pokrój. Gotuj w osolonej wodzie z odrobiną cukru, około 8 minut. Odstaw do wystudzenia.

Truskawki umyj i pokrój. Rukolę ułóż na talerzu, dodaj szparagi i truskawki. Połącz ocet z oliwą i wlej na sałatkę. Całość posyp startym parmezanem.

Reklama

Truskawki możesz zastąpić innymi owocami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 15 dag piersi indyka, olej, pół małej sałaty lodowej, pół puszki kukurydzy, 2-3 młode marchewki, kilka zielonych oliwek, 1/4 szklanki oleju, cytryna, garść kiełków słonecznika, sól, pieprz. więcej