Superszybka sałatka z gruszką i rokpolem

• 2 gruszki • 2 grube plastry sera rokpol • 50 g orzechów włoskich Dressing musztardowo–miodowy: • 2 łyżeczki musztardy • 1 łyżeczka płynnego miodu • 1 ząbek czosnku • 100 ml oliwy • 2 łyżki soku z cytryny (lub więcej) • szczypta soli.

Gruszki obierz, pozbaw gniazd nasiennych, przekrój na pół i pokrój w plastry. Rokpol pokrusz lub pokrój w kostkę. Przygotuj dressing: musztardę połącz z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i oliwą. Wstrząśnij, żeby składniki dobrze się wymieszały.

Reklama

Plastry gruszki ułóż na liściach sałaty maślanej, posyp rokpolem, orzechami włoskimi i polej dressingiem musztardowo- -miodowym.

• 10 minut • dla 4 osób • cena 10 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Show

Zobacz również

  • Składniki: 1 duży brokuł, 20 dag żółtego sera, 4 jajka, 100 ml mleka, 5 dag sera ricotta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 1-2 łyżki masła do formy. więcej