Sushi z bakłażana

Składniki: 2 bakłażany • 0,5 kg filetów dorsza • 3 marchewki • 2 pietruszki • 2 łyżki masła • oliwa z oliwek • ocet balsamiczny • sól • pieprz • szczypiorek do dekoracji.

Bakłażana pokrój wzdłuż w 1,5- centymetrowe plastry. Posól, odstaw na 10 minut, następnie opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Płaty dorsza ugotuj na parze. Bakłażana skrop oliwą i usmaż na złoty kolor.

Marchewkę i pietruszkę pokrój w cienkie słupki i zeszklij na maśle. Dodaj ocet balsamiczny. Szczypiorek zblanszuj. Rozłóż ok. łyżki farszu na każdym plastrze bakłażana, dodaj kawałki dorsza i zwiń je w ruloniki. Zwiąż je zblanszowanym szczypiorkiem.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Show

Zobacz również

  • Proste i pyszne strączkowe

    Są świetnym zamiennikiem mięsa, mają mnóstwo białka oraz witamin. Odkryj fasolę, soczewicę i cieciorkę w nowym wydaniu. I wyczaruj z nich smaczne, ciekawe dania. więcej