Szparagi w jasnym sosie

● Szkl. śmietanki ● 3/4 szkl. bulionu ● sok z cytryny ● sól, biały pieprz ● po pęczku białych i zielonych szparagów ● koperek ● dodatki.

Śmietankę połącz z bulionem, gotuj 10 min, mieszając. Dodaj sok z cytryny, gotuj 5 min. Dopraw solą, pieprzem.

Białe szparagi obierz. Zielone gotuj w lekko osolonej wodzie 8 min (np. w szerokim rondlu), białe – 15 min. Osącz, ostudź. Podaj z sosem, koperkiem i np. ziemniakami.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 15 dag piersi indyka, olej, pół małej sałaty lodowej, pół puszki kukurydzy, 2-3 młode marchewki, kilka zielonych oliwek, 1/4 szklanki oleju, cytryna, garść kiełków słonecznika, sól, pieprz. więcej