Szybkie leczo

Składniki: cukinia, 30 dag pomidorów, 2 papryki, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 0,5 kg parówek l łyżka suszonych ziół prowansalskich, łyżka masła, łyżka mąki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego l olej, sól, pieprz, ostra papryka

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę, cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Parówki pokrój w plasterki. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebule i czosnek, dodaj wędlinę i podsmaż na złoty kolor. Całość przełóż do garnka i zalej 2 litrami wody. Wsyp zioła i dopraw solą, pieprzem oraz ostrą papryką.

Gotuj około 15 minut. Na tej samej patelni co cebule podsmaż pomidory i paprykę. Wsyp warzywa do garnka i gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną cukinię i koncentrat pomidorowy. Leczo zapraw zasmażką przyrządzoną z łyżki masła i mąki.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Na żywo

Zobacz również

  • Piękna przyroda, morze o turkusowej barwie, wspaniała architektura oraz śródziemnomorskie zapachy i smaki to wyjątkowe walory Grecji. Zapewne dlatego tak często kraj ten staje się celem naszych... więcej