Warzywne zawiniątka

Składniki na ciasto: szklanka mąki, sól, 25 dag tłustego twarogu, 25 dag margaryny, jajko, olej. Składniki na farsz: 2 cukinie, warzywa według uznania: np. groszek, kukurydza, marchewka, papryka itp. 20 dag żółtego sera, sól, pieprz, bazylia.

Marchewkę umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Paprykę oczyść, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Również pokrój. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć warzywa. Usmaż do miękkości i przypraw do smaku. Odstaw do wystudzenia.

Dodaj pokrojony w kostkę żółty ser. Składniki na ciasto dokładnie wymieszaj i zagnieć. Następnie rozwałkuj na cienki placek i wykrój niewielkie kwadraty. Na każdy nałóż farsz i zlep rogi.

Reklama

Piecz w temperaturze 180° C przez 20 minut.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Na żywo

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej