Wiosenna sałatka z selerem i majonezem

Składniki na 4 porcje: 1 słoik selera w zalewie , 1/2 puszki ananasa krojonego, 1/2 puszki kukurydzy, 5 dag rodzynek, 3 jajka, 1 czerwona papryka, 1/2 pora (jasna część), kilka łyżek gęstego majonezu, sól, świeżo mielony pieprz.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

1. Kukurydzę, ananasa i seler odsączyć z zalewy. Świeże warzywa umyć, drobno pokroić, dodać do konserwowych.

2. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w kosteczkę, dodać do sałatki, wymieszać z majonezem.

Reklama

3. Rodzynki namoczyć we wrzątku, wystudzić, odcedzić, posypać sałatkę.

Przygotowanie: ok. 20 minut

Nasza rada

Sałatkę podaj na liściach sałaty udekorowaną ćwiartkami jajek na twardo i majonezowymi kleksami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Twoje Imperium

Zobacz również

  • 4 porcje Składniki: 1 pęczek dużych rzodkiewek, 15 dag chudego twarogu, 2-3 łyżki śmietany 18 proc., sól, mielony biały pieprz, kiełki fasolki, groszku, soczewicy lub rzeżucha. więcej