Wiosenna surówka

Składniki na 8 porcji: ● 1 mała kapusta pekińska, pęczek rzodkiewek,1 puszka kukurydzy, 2 dymki ze szczypiorkiem, zioła prowansalskie, 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz, 3-4 gałązki natki pietruszki

Kapustę pekińską płuczę, osuszam i drobno siekam, a potem przekładam do miski. Dwie rzodkiewki kroję w plasterki i odkładam do dekoracji, resztę siekam w kostkę, mieszam z kapustą pekińską. Osączoną z zalewy kukurydzę przepłukuję zimną wodą, dodaję do surówki. Dymki ze szczypiorkiem drobno siekam. Dokładam do sałatki. Dodaję pół łyżeczki ziół prowansalskich, odstawiam na kilkanaście minut, aby smaki się przeniknęły. Przed podaniem doprawiam solą i pieprzem, mieszam z majonezem. Dekoruję rzodkiewką i natką.

Reklama

Czas przygotowania 20 minut Cena porcji około 1 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Rewia

Zobacz również