Zapiekanka z ziemniakami

Składniki dla 4 osób 1 kg ziemniaków • 50 dag piersi z kurczaka • 50 dag pieczarek • cebula • 2 ząbki czosnku • 50 dag liści szpinaku • 25 dag sera żółtego w kostce • 2 łyżki oliwy • łyżka masła • 250 ml śmietany 22 proc.

1 Ziemniaki pokrój w plastry, gotuj 10 minut. Kurczaka pokrój, podsmaż na oliwie. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na maśle, dodaj pokrojone pieczarki, duś 10 minut. Szpinak zblanszuj. Ser zetrzyj na tarce. Śmietanę dopraw. 2 Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż ziemniaki, kurczaka, pieczarki, szpinak. Polej śmietaną, posyp żółtym serem. Przykryj folią aluminiową, zapiekaj 30 minut.

Reklama

CZAS: około 1 godziny

Artykuł pochodzi z kategorii: Zdrowe odżywianie

Dobry Tydzień
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Proste i pyszne strączkowe

    Są świetnym zamiennikiem mięsa, mają mnóstwo białka oraz witamin. Odkryj fasolę, soczewicę i cieciorkę w nowym wydaniu. I wyczaruj z nich smaczne, ciekawe dania. więcej