Czekolada z mlekiem w proszku

Składniki: 1 litr mleka, 8 łyżek mleka w proszku, 1,5 tabliczki czekolady, 4 łyżki białego cukru, łyżka cukru brązowego

Do mleka w płynie wsyp mleko w proszku, zagotuj. Włóż pokruszoną czekoladę, cukry i gotuj chwilę.

Rozlej do kubeczków, udekoruj bitą śmietaną, posyp startą czekoladą.

Reklama

Porcje 4

Przygotowanie 20 min

Cena 3,05 zł

Kalorie 502 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 150 ml mleka • 2–3 łyżki purée z pieczonej dyni • 1/2 łyżeczki cynamonu • szczypta mielonego imbiru • szczypta mielonej gałki muszkatołowej • szczypta mielonych goździków • 1/4 laski... więcej