Drink z arbuza

Składniki: 1/2 kg dojrzałego czerwonego arbuza, 2 łyżki soku z limonki, 10 kostek lodu, limonka, maliny, mięta do dekoracji.

Przygotowanie 15 min • Porcja 50 kcal • Koszt porcji 60 gr • Przepis na 3-4 porcje

Alina Waliczek z Dzimierza

Reklama

1 Z miąższu arbuza usuwam pestki i kroję go na niewielkie kawałki. Wkładam do blendera, dodaję sok z limonki, lód i miksuję.

2 Rozlewam do kieliszków, dekoruję plasterkami limonki, kawałkiem arbuza (wykrawam z niego foremką serduszka), malinami i listkami mięty. Podaję natychmiast.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Kobieta i życie

Zobacz również

  • SKŁADNIKI (na 2 l soku): ● 1,5 kg żurawiny ● 1 cytryna ● 1 kg cukru ● 1,5 l przegotowanej wody (plus wrzątek do zalania owoców) więcej