Gorąca czekolada z advocatem w... filiżance

200 g czekolady deserowej Wedel + 400 ml mleka 3 proc., 200 ml śmietanki 36 proc. + 200 ml advocata.

1. Wlej mleko i śmietankę do rondelka, doprowadź do wrzenia. 2. Dodaj czekoladę, zagotuj. Gotując od 30 sekund do minuty, doprowadź do pożądanej gęstości. 3. Wlej na dno filiżanki 40 ml likieru, uzupełnij przygotowaną czekoladą. Nasza rada: nic tak nie poprawia nastroju i nie rozgrzewa jak filiżanka gorącej czekolady! Zyska na smaku wzbogacona o: mielone chilli, szczyptę cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej czy kardamonu.

Zdjęcie

/Mat. Prasowe
/Mat. Prasowe

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 150 ml mleka • 2–3 łyżki purée z pieczonej dyni • 1/2 łyżeczki cynamonu • szczypta mielonego imbiru • szczypta mielonej gałki muszkatołowej • szczypta mielonych goździków • 1/4 laski... więcej