Herbata witaminowa

Składniki: 2 torebki czarnej herbaty • 1 małe jabłko (np. rajskie) • 1 cytryna • 2 łyżeczki miodu • listki melisy do dekoracji.

Herbatę zaparz w dzbanku. Torebki wyrzuć, do naparu dodaj umyte pokrojone w plasterki jabłko i cytrynę. Gdy trochę ostygnie, posłodź napój miodem. Udekoruj listkami melisy.

Jeśli wolisz parzyć herbatę liściastą, zetrzyj do niej na tarce skórkę ze sparzonej cytryny. W skórce owocu znajduje się prawie 10 razy więcej witamin (A, E, B1, B2, B3, B6, C) niż w soku cytryny!

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Show

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek młodych marchewek, 2 duże jabłka, 2 pomarańcze, 200 ml wody mineralnej (gazowanej), sok wyciśnięty z cytryny, cukier puder do smaku. więcej