Herbata witaminowa

Składniki: 2 torebki czarnej herbaty • 1 małe jabłko (np. rajskie) • 1 cytryna • 2 łyżeczki miodu • listki melisy do dekoracji.

Herbatę zaparz w dzbanku. Torebki wyrzuć, do naparu dodaj umyte pokrojone w plasterki jabłko i cytrynę. Gdy trochę ostygnie, posłodź napój miodem. Udekoruj listkami melisy.

Jeśli wolisz parzyć herbatę liściastą, zetrzyj do niej na tarce skórkę ze sparzonej cytryny. W skórce owocu znajduje się prawie 10 razy więcej witamin (A, E, B1, B2, B3, B6, C) niż w soku cytryny!

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Show

Zobacz również

  • Składniki na 1 porcję: ● 40 ml wódki cytrynowej ● po 15 ml likieru Cointreau i soku z limonki ● 30 ml soku żurawinowego ● kostki lodu więcej