Indyjskie mango lassi

Składniki: 1 dojrzałe mango, miód, sok z 1 limonki, 1/2 szklanki soku jabłkowego, 200 ml mleka kokosowego, pół łyżeczki mielonego cynamonu, szczypta mielonego kardamonu

1. Dojrzały owoc mango umyj, obierz ze skórki, usuń pestkę. Miąższ pokrój na kawałki. Przełóż do kielicha blendera. Skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej limonki. Wlej sok jabłkowy.

Reklama

2. Przygotowane składniki zmiksuj. Dodaj mleko kokosowe z puszki. Raz jeszcze całość bardzo dokładnie zmiksuj. Mango lassi dopraw do smaku mielonym cynamonem oraz szczyptą kardamonu. W razie potrzeby, napój możesz dosłodzić naturalnym płynnym miodem. Podawaj po schłodzeniu.

Porcja – 260 kcal, cena 5 zł, 2 porcje czas ok. 10 min;

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 2 filiżanki świeżo zaparzonej kawy • 200 ml śmietanki 36 proc. • 2 łyżeczki cukru waniliowego • 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha w proszku. więcej