Jogurt „Zdrówko”

Składniki: 13 dag mieszanki suszonych owoców, 75 ml wody, szczypta cynamonu, 50 dag jogurtu naturalnego, odrobina miodu, po 2 łyżki zarodków pszenicy, pestek słonecznika. Do posypania orzechy laskowe.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1 Suszone owoce namaczam na noc. Następnego dnia odcedzam je na sicie i drobno siekam lub miksuję.

2 Łączę wszystkie składniki (miód dodaję według uznania). Starannie mieszam (można też je zmiksować). Wierzch posypuję posiekanymi orzechami laskowymi.

Reklama

Adrian Grzywna z Chełma

Przygotowanie 10 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 2,60 zł • Przepis na 2-3 porcje

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek młodych marchewek, 2 duże jabłka, 2 pomarańcze, 200 ml wody mineralnej (gazowanej), sok wyciśnięty z cytryny, cukier puder do smaku. więcej