Kawa latte

Składniki: 375 ml mleka, 10 dag przecieru z gotowanej słodkiej dyni lub puree dyniowego z puszki, 3 łyżki brązowego cukru, 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu, 250 ml świeżo zaparzonej kawy, bita śmietana oraz cukier cynamonowy do dekoracji

Przygotowanie: Mleko wlej do rondelka, lekko podgrzej. Dodaj przecier dyniowy, wsyp cukier oraz cynamon.

Reklama

Wymieszaj i dalej podgrzewaj składniki. W trakcie podgrzewania ubijaj zawartość rondelka ręczną trzepaczką, aby powstała puszysta piana.

Kiedy mleko z dynią się zagotują, rozlej je do 3 szklanek. Do każdej wlej trochę gorącej kawy.

Late podaj podaj udekorowane kleksem bitej śmietany i posypane cynamonem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Bella Relaks

Zobacz również

  • Elegancko i efektownie podane drinki to ważny element przyjęcia. Samo ich przygotowywanie jest wspaniałą zabawą, zwłaszcza, jeżeli możemy eksperymentować nie tylko z przepisami, ale i z dekoracjami. więcej