3–4 łyżki śmietanki podgrzej i rozpuść w niej herbatę. Odstaw do wystudzenia. Pozostałą śmietanę mocno schłódź i ubij z cukrem waniliowym.
Delikatnie połącz ją z herbacianą śmietaną. Wyłóż na zaparzoną kawę.
Składniki: 2 filiżanki świeżo zaparzonej kawy • 200 ml śmietanki 36 proc. • 2 łyżeczki cukru waniliowego • 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha w proszku.
3–4 łyżki śmietanki podgrzej i rozpuść w niej herbatę. Odstaw do wystudzenia. Pozostałą śmietanę mocno schłódź i ubij z cukrem waniliowym.
Delikatnie połącz ją z herbacianą śmietaną. Wyłóż na zaparzoną kawę.
Składniki: 2 łyżeczki czarnej harbaty, 5 łyżeczek brązowego cukru, 1 łyżeczka imbiru w proszku, po pół łyżeczki cynamonu, kardamonu i gałki muszkat., 3-4 goździki, 200 ml tłustego mleka więcej