Koktajl czekoladowy dla dorosłych

Składniki: 500 ml mleka 3,2 proc., 3 łyżki kakao, spory kieliszek koniaku bądź rumu, 3 łyżki białego cukru, opak. cukru wanilinowego, 120 ml gorącej wody.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przygotowanie 10 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji 60 gr • Przepis na 7-8 porcji

1. Do wody dodaję kakao oraz oba cukry, mieszam i doprowadzam do wrzenia.

Reklama

2. Wlewam mleko, mieszam i zagotowuję.

3. Studzę, wstawiam do lodówki.Gdy napój dobrze się schłodzi, dodaję alkohol i krótko miksuję na dużych obrotach. Przelewam do ozdobnych szklanek.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Zobacz również

  • Elegancko i efektownie podane drinki to ważny element przyjęcia. Samo ich przygotowywanie jest wspaniałą zabawą, zwłaszcza, jeżeli możemy eksperymentować nie tylko z przepisami, ale i z dekoracjami. więcej