Koktajl jeżynowy

Składniki: • 4 szklanki wody • 2 szklanki świeżych jeżyn • 1/2 szklanki brązowego cukru • 2/3 szklanki świeżego soku z limonki (z 4 limonek)

Dwie szklanki jeżyn zalej 1/2 szklanki wody, miksuj blenderem do uzyskania gładkiej masy. Przecedź przez sitko, by pozbyć się pestek. Dodaj pozostałą wodę, 1/2 szklanki brązowego cukru i 2/3 szklanki soku z limonki, wymieszaj. Napój ładnie wygląda w buteleczkach koktajlowych z kolorowymi słomkami.

Reklama

• 10 minut • dla 4 osób • cena ok. 16 zł.

Porada:

Unikaj napojów z kofeiną (odwadniają organizm) oraz słodkich soków, które tylko pozornie gaszą pragnienie i są kaloryczne (1 szklanka = 250 kcal).

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Show

Zobacz również

  • Składniki: 1 duże mango, 1 laska cynamonu, kilka całych ziarenek kardamonu, korzeń imbiru (5 cm), 2 duże pomarańcze, 2 limonki, 4-5 łyżek naturalnego miodu, sos karmelowy, pestki dyni więcej