Koktajl z melona, mango i brzoskwini

Skład na 3-4 porcje: ● pół obranego melona np. galia lub miodowego ● 1 mango ● 2 brzoskwinie ● 8 łyżek soku pomarańczowego ● 3 łyżeczki płynnego miodu ● 3 szklanki wody mineralnej ● 1-2 banany.

Zdjęcie

Koktajl z melona, mango i brzoskwini /123/RF PICSEL
Koktajl z melona, mango i brzoskwini
/123/RF PICSEL

1. Umyte, dojrzałe mango (powinno być miękkie i mieć intensywny zapach, owoc zielony i twardy jest niedojrzały) cienko obieramy, oddzielamy od pestki, kroimy na drobne cząstki.

2. Miąższ melona (bez pestek) tniemy na małe kawałki. Brzoskwinie myjemy, pestki drylujemy, owoce kroimy. Banany obieramy ze skórki, tniemy na kawałki.

Reklama

3. Przygotowane owoce wrzucamy do miksera, zalewamy wodą mineralną i sokiem pomarańczowym, dodajemy miód. Miksujemy i na kilkadziesiąt minut wkładamy do lodówki. Rozlewamy do ozdobnych szklanek, dekorujemy według uznania i podajemy.

4. Ten koktajl można też zrobić z mlekiem kokosowym lub migdałowym albo z jogurtem.

Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji około 3,90 zł

Wartość odżywcza jednej porcji 114 kcal Białko 1,8 g/Tłuszcz 0,4 g/Węglowodany 86 g

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Rewia

Zobacz również

  • Składniki: 150 ml mleka • 2–3 łyżki purée z pieczonej dyni • 1/2 łyżeczki cynamonu • szczypta mielonego imbiru • szczypta mielonej gałki muszkatołowej • szczypta mielonych goździków • 1/4 laski... więcej