Korzenna kawa - idealna na zimę

Składniki: 2 łyżki świeżo zmielonej kawy • 1/2 łyżeczki startej skórki cytrynowej • 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej • 1 łyżeczka zmielonych orzechów włoskich lub cynamonu • 6 goździków • 4 ziarna kardamonu • 300 ml wrzątku.

Reklama

Przygotuj ekspres przelewowy. Na dno filtra włóż skórkę z cytryny i pomarańczy, rozgniecione ziarna kardamonu i goździki. Wsyp kawę, nastaw ekspres.

Gotowy napój rozlej do filiżanek i posyp cynamonem lub mielonymi orzechami. Jeśli nie masz ekspresu przelewowego, zagotuj kawę z przyprawami w tygielku.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Show

Zobacz również

  • Elegancko i efektownie podane drinki to ważny element przyjęcia. Samo ich przygotowywanie jest wspaniałą zabawą, zwłaszcza, jeżeli możemy eksperymentować nie tylko z przepisami, ale i z dekoracjami. więcej