Lemoniada arbuzowa

SKŁADNIKI: ● 3 duże cytryny ● 4 limonki ● 1 średni arbuz ● 4-5 łyżek cukru ● 2 szklanki zmrożonej wody ● kilka kostek lodu.

Reklama

1 Arbuza przekrój na ćwiartki, wydrąż i wyjmij pestki. Pokrój w kostkę i wrzuć do blendera.

2 Cytryny i limonki przelej wrzątkiem. Zetnij kilka kawałków skórki obu owoców (powinnaś mieć łyżkę skórki z cytryny i łyżkę z limonki). Ze wszystkich owoców wyciśnij sok.

3 Do arbuza dodaj sok, cukier oraz skórki (zostaw 2-3 do ozdoby). Zblenduj wszystko na gładko.

4 Dodaj wodę i wymieszaj. Przelej lemoniadę do wysokich szklanek. Wrzuć kostki lodu i skórki z owoców. Udekoruj listkami mięty.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Takie jest życie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 filiżanki świeżo zaparzonej kawy • 200 ml śmietanki 36 proc. • 2 łyżeczki cukru waniliowego • 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha w proszku. więcej