Miętowa oranżada

Składniki na 4 porcje: 1 litr wody mineralnej, cytryna, kilka gałązek świeżej mięty lub 2 łyżeczki suszonej, 3 łyżeczki płynnego miodu, cytryna

Przygotowanie: Miętę oraz skórkę otartą z cytryny zalej litrem wrzątku. Przykryj i podgrzewaj na małym ogniu ok. 15 minut. Napój przecedź i dopraw miodem. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Mocno schłódź. Podawaj z plasterkiem cytryny i listkiem mięty.

Reklama

Czas przygotowania: 15 minut 80 kcal/1 porcja

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Tele Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek młodych marchewek, 2 duże jabłka, 2 pomarańcze, 200 ml wody mineralnej (gazowanej), sok wyciśnięty z cytryny, cukier puder do smaku. więcej