Mrożona herbata

Składniki: 5–6 torebek ulubionej białej lub zielonej herbaty • 2–3 łyżki miodu • 1 l wody • garść kostek lodu • gałązka mięty lub melisy • kilka plasterków cytryny lub limonki.

Zdjęcie

Herbata mrożona /123/RF PICSEL
Herbata mrożona
/123/RF PICSEL

Zaparz w dzbanku zieloną lub białą herbatę (mocniejszą, bo rozcieńczysz ją kostkami lodu). Dosłodź do smaku. Po ostudzeniu dodaj lód, gałązkę mięty lub melisy, plasterki cytryny lub limonki. Zamieszaj, podawaj.

Reklama

• 10 minut • dla 4 osób • cena ok. 4 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Show

Zobacz również

  • Składniki: 150 ml mleka • 2–3 łyżki purée z pieczonej dyni • 1/2 łyżeczki cynamonu • szczypta mielonego imbiru • szczypta mielonej gałki muszkatołowej • szczypta mielonych goździków • 1/4 laski... więcej