Mus jabłkowo- -brzoskwiniowy

SKŁADNIKI: 1 l soku przecierowego z jabłek • 2-3 brzoskwinie • szklanka malin lub jagód • 1/4 szklanki cukru • 2 cytryny • gazowana woda mineralna • kilka kostek lodu • garść listków świeżej mięty

1. Obierz brzoskwinie, usuń pestki. Cytryny starannie umyj i wyciśnij z nich sok.

Reklama

2. Zmiksuj brzoskwinie i maliny z sokiem jabłkowym oraz cytrynowym i cukrem. Wstaw na 10 minut do lodówki.

3. Przelej mus do szklanego dzbanka. Wrzuć kostki lodu, dopełnij schłodzoną wodą mineralną, lekko zamieszaj. Udekoruj listkami mięty.

Więcej soku z cytryny wyciśniesz, jeśli przed przekrojeniem położysz ją na stole i przetoczysz po niej dłonią tam i z powrotem. Pomoże też włożenie jej na chwilę do miski z gorącą wodą.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Olivia
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 łyżki świeżo zmielonej kawy • 1/2 łyżeczki startej skórki cytrynowej • 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej • 1 łyżeczka zmielonych orzechów włoskich lub cynamonu • 6 goździków •... więcej