Napój witaminowy z buraków

Składniki na 2 porcje: 2 średniej wielkości burakI, 1 jabłko, 1 pomarańcza, 1 cytryna, łyżeczka cukru, pół szklanki wody

Przygotowanie:

Umyj porządnie buraki (najlepiej szczoteczką) i obierz je. Następnie pokrój je w niedużą kostkę. Jabłko umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój dość drobno. Przekrój pomarańczę i cytrynę na pół i wyciśnij z nich sok prosto do naczynia blendera.

Dodaj pokrojone buraki oraz jabłko, a następnie zalej wodą. Wsyp łyżeczkę cukru i zblenduj wszystko na gładką masę. Smoothie rozlej do wysokich szklanek o 200 ml pojemności. Wstaw na 15 minut do lodówki. Podawaj schłodzone, udekorowane plasterkami cytryny lub pomarańczy.

Reklama

Czas przygotowania: 25 minut. Poziom: łatwy. Porcja 247 kcal.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

TV14
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 łyżeczki czarnej harbaty, 5 łyżeczek brązowego cukru, 1 łyżeczka imbiru w proszku, po pół łyżeczki cynamonu, kardamonu i gałki muszkat., 3-4 goździki, 200 ml tłustego mleka więcej