Owocowe koktajle dodające energii

Koktajle owocowe są pełne witamin i minerałów. A smakują... wyśmienicie! Podajemy przepisy na to, jak je zrobić!

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Aby zrobić koktajl borówkowy, przygotuj 3/4 szkl. borówek amerykańskich (albo czarnych porzeczek), 200 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżeczkę miodu, kawałek imbiru (2–3 cm). Imbir obierz, posiekaj, zmiksuj z jogurtem. Dodaj owoce i miksuj jeszcze 2 minuty. Dopraw miodem, wymieszaj, schłodź.

Kiwi z serkiem

3 kiwi obierz, zmiksuj z 1/2 łyżeczki imbiru, 1 łyżką miodu i 1 łyżeczką soku z cytryny. Osobno wymieszaj 1 op. serka waniliowego z 1/2 szkl. mleka. Masy wlewaj na przemian do dwóch szklanek. Koktajle ewentualnie posyp ziarenkami granatu.

Reklama

Karotka z melonem...

Sok z 1 marchwi zmiksuj z obranym bananem, 1/2 szkl. miąższu melona miodowego, 1/2 żółtej cukinii i 5 gałązkami mięty. Dodaj łyżkę otrąb.

Koktajl z arbuzem

Melon w przepisie wyżej zastąp orzeźwiającym arbuzem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: ● 6 łyżek miodu ● 6 goździków (rozgniecionych w moździerzu) ● cukier waniliowy ● laska cynamonu ● sok oraz skórka otarta z pomarańczy ● 500 ml wódki. więcej