Przepis na karnawałowy krupnik

Składniki: ● 6 łyżek miodu ● 6 goździków (rozgniecionych w moździerzu) ● cukier waniliowy ● laska cynamonu ● sok oraz skórka otarta z pomarańczy ● 500 ml wódki.

Reklama

Sposób przygotowania: Miód włóż do rondelka i wstaw do większego garnka z gotującą wodą. Do gorącego dodaj przyprawy, sok i skórkę, podgrzewaj mieszając ok. 2 min. Zalej wódka, wymieszaj i podgrzewaj, nie gotując! Podawaj na ciepło.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

100 rad

Zobacz również

  • Składniki: 2 łyżeczki czarnej harbaty, 5 łyżeczek brązowego cukru, 1 łyżeczka imbiru w proszku, po pół łyżeczki cynamonu, kardamonu i gałki muszkat., 3-4 goździki, 200 ml tłustego mleka więcej