Pyszne herbaty. Jak je przyrządzać?

Herbatka żurawinowa: suszoną żurawinę wymieszaj z odrobiną kandyzowanej skórki pomarańczowej oraz kilkoma goździkami. Zalej gorącą wodą. Zaparz i przecedź przez gęste sitko. Ewentualnie posłodź do smaku.

Zdjęcie

Herbaty, które rozgrzeją w chłodne dni /123/RF PICSEL
Herbaty, które rozgrzeją w chłodne dni
/123/RF PICSEL

Herbatka pomarańczowa: pomarańczę sparz, wydrąż miąższ, do skórki wsyp trochę zwykłej czarnej herbaty. Wstaw na godzinę do mocno rozgrzanego piekarnika. Aromatyzowaną w ten sposób herbatę możesz od razu zaparzyć.

Reklama

Herbatka jabłkowa: suszone jabłka zalej gorącą wodą. Napar przecedź, posłodź do smaku miodem albo brązowym cukrem. Przypraw odrobiną cynamonu lub imbiru.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 2 filiżanki świeżo zaparzonej kawy • 200 ml śmietanki 36 proc. • 2 łyżeczki cukru waniliowego • 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha w proszku. więcej