Smoothie bananowo-marchewkowy

Składniki na 2 porcje: 2 schłodzone banany, 2 młode marchewki, 2 jabłka, garść orzechów laskowych, garść rodzynek namoczonych przez noc w herbacie, 1/2 szklanki zimnego soku pomarańczowego

Przygotowanie:

Reklama

Obierz banany, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do naczynia blendera. Umyj marchewki, obierz, pokrój drobno i dodaj do bananów. Umyj jabłka, obierz, usuń nasiona oraz szypułki, posiekaj drobno i dodaj do reszty składników.

Odcedź rodzynki i dodaj do owoców i marchewki w blenderze razem z orzechami. Na koniec dolej sok pomarańczowy i zmiksuj całość na gładką masę. Rozlej do szklanek. Wstaw na kwadrans do lodówki. Podawaj schłodzone.

Czas przygotowania: 25 minut. Poziom: łatwy. Porcja 302 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Zobacz również

  • Składniki na 1 porcję: ● 40 ml wódki cytrynowej ● po 15 ml likieru Cointreau i soku z limonki ● 30 ml soku żurawinowego ● kostki lodu więcej