Smoothie z ananasem, szpinakiem i jabłkiem

Składniki: duża garść liści świeżego szpinaku ●15 dag miąższu ananasa (po obraniu) ●szklanka soku jabłkowego (najlepiej naturalnie mętnego) oraz jedno małe jabłuszko ●1/2 banana (lub więcej, zależnie od upodobań).

Reklama

1. Liście szpinaku umyj, otrząśnij z wody. Ananasa obkrój ze skóry, wytnij twardy środek, a miąższ owocu oczyść z twardszych, ciemniejszych fragmentów. Jabłuszko umyj, ale nie obieraj. Pokrój na małe kawałki, usuwając gniazda nasienne. Banana obierz i pokrój na plasterki.

2. Włóż kawałki ananasa oraz jabłka i banana do naczynia stojącego blendera, dodaj liście szpinaku oraz sok jabłkowy.

3. Wszystko krótko zmiksuj (przez około minutę). Następnie powlewaj do szklanek i od razu podawaj.

Chcesz smoothie zrobić szybciej, np. na śniadanie? Użyj ananasa z puszki, najlepiej w naturalnej zalewie.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 150 ml mleka • 2–3 łyżki purée z pieczonej dyni • 1/2 łyżeczki cynamonu • szczypta mielonego imbiru • szczypta mielonej gałki muszkatołowej • szczypta mielonych goździków • 1/4 laski... więcej