Wakacyjny poncz

Składniki na 4 porcje: ● duży arbuz ● butelka wina białego półsłodkiego musującego ● 100 ml wódki ● jabłko ● po małej kiści bezpestkowych białych i czerwonych winogron ● miękki owoc mango

❶ Przetnij arbuza na pół. Wykrój miąższ, po czym potnij go drobno w kosteczkę. Skórę natnij dekoracyjnie w ząbki.

Reklama

❷ Porządnie schłodzone wino musujące połącz z wódką. Wlej do miseczki z arbuza.

❸ Jabłko i mango pokrój w kosteczkę. Wrzuć do alkoholu razem z miąższem i winogronami. Poncz będzie gotowy po godzinie.

Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: łatwe.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Telemax
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki na 1 porcję: ● 40 ml wódki cytrynowej ● po 15 ml likieru Cointreau i soku z limonki ● 30 ml soku żurawinowego ● kostki lodu więcej